Ik ben sinds 1988 eigenaresse van Studio Actief. Met een afgeronde

opleiding tot doktersassistente, een deel van de studie fysiotherapie,

opleidingen tot fitness/aerobic-instructrice, sportmasseur, yoga- en pilates

docent heb ik de kennis in huis om mijn cursisten op verantwoorde wijze te

begeleiden.

Na jarenlang actief te zijn geweest in allerlei verschillende fitness

trends, ging mijn aandacht eind jaren 90 steeds meer uit naar de Body&Mind

stromingen.

Vanaf 1986, begeleid ik met een eerlijke en realistische kijk op afslanken

mijn TFM cursisten. De TFM afslankmethode kwam bij toeval op mijn pad. De methode sprak me direct aan en tot op de dag van vandaag ben ik enthousiast over de totaal-aanpak van de TFM en de resultaten die hiermee behaald kunnen worden.

Ik weet uit eigen ervaring dat behalve voeding beweging van groot belang is

voor je gezondheid en als je wilt afvallen, je figuur wilt verbeteren of behouden.

 

 

Na alle Fitness-trends voelden Yoga en Pilates voor mij als thuiskomen.

In opleidingen vergaar je kennis en leer je hoe je les moet geven. Daarna laat je je inspireren door de wijsheid, kennis en visie van de docenten die op je pad komen. Hiermee ontwikkel je je eigen manier van lesgeven. Ik streef naar een gezonde balans

tussen kennis, intuïtie, spiritualiteit en nuchterheid. Ik vind het belangrijk dat de lesstof toegankelijk is. Niemand kan

alles, maar je kunt meestal veel meer dan je denkt. Ik denk in mogelijkheden en zoek oplossingen voor beperkingen. Ik wil cursisten een omgeving bieden waar zij zich op eigen niveau en in eigen tempo kunnen ontwikkelen.

 

Mijn passie voor mijn vak is in de inmiddels 30 jaar dat ik les geef alleen maar toegenomen. Mijn streven is nog steeds iedere dag een betere docent te worden. Ik leer natuurlijk tijdens de bijscholingen die ik volg. Ook leer ik iedere dag door mijn cursisten goed te observeren en naar hen te luisteren. Maar ook leer ik iedere dag als ik zelf oefen. Je blijft immers, ook al ben je docent altijd leerling en er is altijd ruimte voor ontwikkeling.

 

Coby Hamming